RSS

Feminitate Si Masculinitate In Zilele Noastre

18 Noi

cuplu_comunicareLucrurile erau atat de clare in trecut: barbatul se ducea si vana si femeia statea in pestera incercand sa protejeze nou-nascutii, sa ii hraneasca. Barbatul era puternic din punct de vedere fizic, iar femeia era mai fragila, avea nevoie de protectie. Toate acestea nu s-au schimbat in mod fundamental de atunci si pana acum. La sate inca se poate observa o forma a acestui mod de existenta, mod de a fi femeie si de a fi barbat. Femeia in continuare gateste, are grija de casa, iar barbatul taie lemnele, cara sacii grei si construieste casa in care femeia si copii sa fie protejati. In oras in zilele noastre in schimb foarte multe s-au modificat. Oamenii devin dezorientati si nu mai reusesc sa gaseasca raspunsurile atat de usor: cine sunt eu ca barbat; ce insemna sa fiu femeie? Acum si femeile si barbatii muncesc la fel de multe ore pe zi, femeile conduc masini la fel ca si barbatii, femeile au posturi de conducere in care isi descopera autoritatea; barbatii se ingrijesc din punct de vedere fizic la fel de mult ca si femeile, punand accentul pe partea estetica, de infrumusetare permanenta; barbatii practica sporturi specific feminine sau au meserii specific feminine , la fel cum si femeile practica sporturi specific masculine( de exemplu, culturismul). Rolurile din prezent nu mai sunt foarte clare, nu mai sunt delimitate. Nici barbatul si nici femeia nu mai stiu care sunt atributiile lor, unde trebuie sa se incadreze.
Cum putem gasi alte mijloace de a tine cont de feminitatea/masculinitatea noastra ? Un barbat nu mai poate acum sa taie lemne pentru ca aceasta nu mai este o nevoie a secolului in care traim, dar poate in schimb sa preia anumite sarcini care necesita munca fizica mai grea in casa sau poate sa faca lucrurile practice, tehnice spre deosebire de femeie care poate sa faca mai degraba lucrurile creative, care infrumuseteaza locul in care traiesc ; o femeie nu mai are timp sa mai gateasca si sa mai stea acasa toata ziua pentru a avea grija de copii si de barbat, pentru ca exista si la ea, ca si la partenerul ei de cuplu, nevoia intelectuala, nevoia de a se afirma, etc., dar poate gasi un alt mijloc prin care sa isi exprime feminitatea in relatia de cuplu, de exemplu ar putea sa fie deschisa, calda, blanda, poate sa ii ofere barbatului sentimentul de stabilitate, sa ii fie alaturi in momentele grele, etc. Fiecare cuplu stie care sunt modalitatile proprii de echilibrare, care sunt directiile in care pot merge pentru a pune in valoare calitatile si caracteristicile fiecaruia dintre parteneri.
Este o perioada a restructurarilor din multe puncte de vedere. De aceea cred ca e important sa constientizam ca in noi exista ceea ce fundamental feminin si masculin si sa ne adaptam la acest tip de comunicare femeie-barbat. Energia feminina care exista intr-o femeie o va face intotdeauna sa incerce sa cucereasca, sa fie atragatoare pentru barbatii din jurul ei, o va face calda, continatoare, blanda in anumite situatii de apropiere, o va face iubitoare. La fel, energia masculina dintr-un barbat il va face dornic sa aiba putere, sa detina controlul in anumite situatii, sa protejeze, sa castige, sa fie practic, sa cucereasca femeile,etc.
In noi exista atat energii feminine cat si masculine, suntem fiinte duale, avem o dualitate care se imbina armonios si ne intregeste, ne implineste. Totul in univers este dual, si fiind dual, este intreg. Simbolurile sunt peste tot: zi/noapte, soare si luna, cer si pamant, feminin/masculin, sus si jos, dreapta si stanga, etc. Nu putem spune ca cerul este mai important decat pamantul sau ca ziua este mai importanta decat noaptea, asa nu putem spune nici ca femeile sunt mai importante decat barbatii si invers. Fiecare dintre noi exista cu un anumit scop si toti suntem egali din punct de vedere al respectului. Totusi exista diferentte intre noi din multe puncte de vedere, tocmai acele diferente ne fac sa ne simtim atrasi unul de celalalt si ne dau dorinta de a incerca sa intelegem partea opusa noua, misterul celuilalt. Daca gasim echilibrul si dorinta de a trai in armonie, atunci totul in viata noastra va fi manifestarea acelei armonii interioare. Sa pornim pe drumul cautarii contrariilor care ne atrag!

Reclame
 
Scrie un comentariu

Scris de pe Noiembrie 18, 2015 în Socio Politic

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: